Tilaa lausuntoja

Voit tilata RKP-nuorten tiedotteet sähköpostiisi alla olevasta linkistä tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@su.fiTodistus ei millään tavalla osoita opiskelijan sopivuutta ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opintoihin.

Christoffer Ingo,
Puheenjohtaja

RKP-nuoret: Elitistiuudistus lisää nuorten välistä epäoikeudenmukaisuutta

Kahdeksan kokoomuksen kansanedustajaa teki eilen kirjallisen kysymyksen opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle. Kysymyksessä arvostellaan korkeakoulujen opiskelijavalintauudistusta. RKP-nuorten puheenjohtaja Christoffer Ingo jakaa edustajien huolen siitä, että monia ovia sulkeutuu, mikäli uudistus menee tällaisenaan läpi.

– Opiskelijavalintauudistuksen riskeistä kertoo paljon se, että jopa osa ministerin puoluetovereista suhtauu kriittisesti uudistukseen, toteaa Ingo.

– Todistus ei millään tavalla osoita opiskelijan sopivuutta ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opintoihin. Tämän lisäksi ammatillisen tutkinnon suorittanut asetetaan epäoikeudenmukaiseen asemaan ylioppilastutkinnon suorittaneeseen nähden. Grahn-Laasosen elitistiuudistus johtaa siihen, että tulevat ylioppilaat asetetaan jo ensimmäisestä lukiovuodesta lähtien tiukkaan paikkaan, mikäli he haluavat päästä haluamaansa korkeakouluun. On valtavan suuri ero päntätä täydellä teholla koko lukion oppimäärä sen sijaan, että opiskelisi pääsykokeeseen.

Jaa
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone