Familje- och omsorgsminister Annika Saarikko meddelade idag att det inte blir någon familjeledighetsreform, som skulle ge barnen mer tid med sina båda föräldrar. Svensk Ungdoms ordförande Christoffer Ingo rasar över det faktum att man fortfarande låter mikropartiet Blå framtids bakåtsträvande politik vinna.

  • Beslutet visar på att regeringen är inkapabel att genomföra andra reformer än sådana som stöder Centerns regionalpolitiska ambitioner, säger Ingo.

Ingo ser det som skenheligt att regeringen stoltserar med att genomföra stora reformer men backar från möjligheten att förbättra vardagen för Finlands barnfamiljer.

  • All forskning visar på att barnen mår bra av att ha bägge föräldrar närvarande under uppväxten. Regeringen har gjort ett medvetet politiskt val i att blunda för barnets bästa och prioritera Timo Soinis föråldrade familjesyn istället, avslutar Ingo.