Svensk Ungdoms förbundsordförande Christoffer Ingo kandiderar i riksdagsvalet 2019 i Vasa valkrets. Han nominerades under SFP i Österbottens kretsmöte på lördagen.

– SU:s arbetsmarknads- och miljöpolitik behövs i rikspolitiken mer än någonsin. Redan i de kommande  regeringsförhandlingarna får man inleda med att reparera regeringens katastrofala reformer som drabbar både städerna och landsbygden. Den nya riksdagen ska från dag ett ta tag i att säkra utbildningens resurser, höja sysselsättningsgraden och skapa förutsättningar för både landsbygd och städer, säger Ingo.

Enligt Ingo kommer den nya regeringen stå inför stora utmaningar.

– Finland måste skärpa göra politik som både människor och miljö mår bra av. Den nya riksdagen ska fokusera på att faktiskt förbättra välmåendet i landet och inte bara på förvaltningsreformer. Det kräver investeringar i utbildningen, vård nära hemmet och nytänk både inom miljö- och arbetsmarknadspolitiken, säger Ingo.

Totalt nominerades 7 av 16 kandidater på SFP i Österbottens kretsmöte. Av de tre sittande riksdagsledamöterna slutar en, samtidigt som SFP tros kunna ta tillbaka det fjärde mandatet man tappade i valet 2015.

–  Det känns bra att bli nominerad ett helt år före riksdagsvalet. Nu finns det gott om tid att utveckla kampanjen för att vinna landskapsvalet och riksdagsvalet.. Vi har goda chanser att vinna ett SU-mandat i Österbotten med det här utgångsläget, säger Ingo.