Christoffer Ingo ställer inte upp för omval till posten som förbundsordförande för Svensk Ungdom. Ingo har innehaft posten i två år och under hans tid har SU bland annat fortsatt växa i medlemsantal och skärpt sina politiska budskap.

– Svensk Ungdom har en klar politisk vision för ett liberalt och konkurrenskraftigt Finland. Vi har haft ett bra politiskt programarbete de senaste åren och sett förbundet växa stadigt. Därmed känns det tryggt att ge över ansvaret till nya händer och fokusera till fullo på den kommande riksdagsperioden, säger Ingo.

Christoffer Ingo kandiderar själv till riksdagen och tävlar i täten om mandaten i Vasa valkrets.

– Det är med iver för framtiden blandat med vemod som jag lämnar posten. Uppdraget har varit både lärorikt och roligt och jag vill själv fortsätta mitt arbete för SU:s politik som riksdagsledamot, säger Ingo.

SU kommer att välja en ny förbundsordförande på sin kongress i Kristinestad den 3-5 maj.