Sabrina Kaleva ställer upp i riksdagsvalet i Helsingfors valkrets. Kaleva har studerat företagsekonomi och jobbar som kundchef inom ekonomiförvaltning. Vid sidan om arbetet är hon aktiv i Juniorhandelskammaren.

– Småföretagarnas ställning, mental hälsa i Finland, samt att ta itu med skolmobbning är ärenden som ligger nära mitt hjärta, säger Kaleva.

– Jag arbetar dagligen med företagare och har märkt att de får mycket hjälp i början, vilket jag uppskattar. Men efter ett par år kan både pengarna och krafterna vara slut. Det är viktigt att våra företagare får stöd även i senare skeden.

Vid sidan om klimatförändringen och den åldrande befolkningen ser Kaleva bristerna i befolkningens välmående som det största framtida hotet mot Finland.

– Vi har det väldigt bra ställt i Finland, men ändå mår väldigt många dåligt. För att vårt land ska gå bra, måste vi som människor må bra. Jag vill att människor får hjälp i god tid och att mentala problem tas på allvar. Vi förtjänar en öppen diskussion om den mentala hälsan i Finland.

– Vi kan inte heller förvänta oss att barnen tar ansvaret för att stoppa mobbningen i skolorna, utan vi vuxna måste ta initiativet till detta. Jag vill se en framtid där alla som arbetar med barn och ungdomar kan identifiera mobbning och har möjlighet att ingripa.

Sabrina Kaleva är 28 år gammal och bor i Esbo. Förutom politiken och frågorna ovan bultar hennes hjärta för djur och inlärning av nya saker.