Nicolas Sjöberg ställer upp för omval som Svensk Ungdoms vice ordförande på förbundets kongress i maj.

Sjöberg, 22, har suttit i SU:s styrelse i två år, det senaste året som vice ordförande.

Sjöberg är hemma från Jakobstad och bosatt i Helsingfors och studerar medicin vid Helsingfors universitet. Han är representant i delegationen vid Helsingfors universitets studentkår och har även varit aktiv i Finlands Svenska Skolungdomsförbund i tre år, där han under det sista året fungerade som vice ordförande.

Sjöberg vill fortsätta arbeta för ett liberalt Finland och ser en lyckad kommunalvalskampanj som den nästa styrelsens främsta målsättning.

 Kommunalvalet 2021 kommer att definiera nästa mandatperiod. Det är viktigt att vi lyfter fram unga kandidater och får flera invalda i kommunerna. Jag tror att min erfarenhet är till nytta då vi förbereder oss inför val.

Svensk Ungdoms grundtanke om ett liberalt samhälle som värnar om människan och miljön på ett ekonomiskt hållbart sätt har en stor efterfrågan i samhället i dag.

– I en allt mer polariserad samhällsdiskussion är det viktigt att SU aktivt lyfter fram sina grundvärderingar och gör sig hörd. Vi borde även bli bättre på att nå ut till dem som inte pratar svenska, säger Sjöberg.

Vice ordförande för SU i Helsingfors Peggy Johansson uttrycker sitt stöd för Sjöbergs kandidatur.

– Nicolas har gjort ett utomordentligt jobb under sin tid som vice ordförande för SU. Han är målmedveten och insatt och sprider en positiv energi som förbundets medlemmar har stor uppskattning för. Med den erfarenhet Nicolas besitter är jag säker på att han har vad som krävs för att sköta uppdraget som vice ordförande i ett år till.

Svensk Ungdom väljer ny styrelse under sin förbundskongress i Helsingfors den 8–10 maj.