Veera Granroth ställer upp i valet av vice ordförande för Svensk Ungdom på förbundets kongress i maj.

 

Granroth, 21, har under det gångna verksamhetsåret suttit i förbundsstyrelsen. Hon är hemma från Borgå men bosatt i Åbo där hon studerar offentlig förvaltning vid Åbo Akademi. Granroth vill fortsätta föra fram Svensk Ungdoms värderingar som ett alternativ till den rådande politiken.

– Svensk Ungdoms politik behövs som en motkraft till den ökande polariseringen i samhället. Politiken är inte svartvit och i motsats till vad populistiska röster säger så finns det inga lätta lösningar på komplicerade problem. Därför vill jag fortsätta föra fram SU:s värderingar som ett realistiskt alternativ, säger Granroth.

Under kommande verksamhetsår ligger fokus på kommunalvalet och Svensk Ungdom har som mål att ha så många kandidater som möjligt i valet.

– Vi behöver ha unga kandidater uppställda i val för att möjliggöra en rättvis generationspolitik. Det är vi unga som kommer att få leva med konsekvenserna av de beslut som fattas i dag, och det är viktigt att vår röst hörs, säger Granroth.

Theo Kallström, ordförande för Svensk Ungdom i Åboland, uttrycker sitt stöd för Granroths kandidatur.

– Jag stöder Veera helhjärtat, hon har den energi och kompetens som krävs för att klara av uppdraget. Med fräscha idéer och mångsidig kunskap har hon mycket att ge förbundet, säger Kallström.

Svensk Ungdom väljer ny styrelse under sin förbundskongress i Helsingfors den 8–10 maj 2020.