Työllisyystoimi numero 6

Työn muodot ovat muuttuneet viime vuosien aikana. Yhä harvempi nuori uskoo enää pysyvänsä samassa työssä koko ikänsä. Työmarkkinoiden ja työnantajien on huomioitava tämä muutos, sanoo RKP-nuorten puheenjohtaja Frida Sigfrids.

– Työmarkkinoiden on pysyttävä mukana yhteiskunnan kehityksessä. Tämä tarkoittaa, että joustavia työmahdollisuuksia on suosittava yhä enemmän, esimerkiksi etätöiden mahdollistamiseksi, sanoo Sigfrids.

Työmarkkinoiden joustavuus edesauttaa myös erilaisissa elämäntilanteissa olevien työllistymistä. Tämä on tärkeä toimenpide, jos hallitus haluaa nostaa työllisyysastetta 75 prosenttiin.

– Etätyöt mahdollistavat työnteon työpäivän tai työviikon eri ajankohtina niin, että päivän aikataulusta usein voi päättää joustavammin. Esimerkiksi yksinhuoltajien, opiskelijoiden tai liikuntarajoitteisten ihmisten työllistyminen helpottuisi. Näin voimme mahdollistaa osallistumisen työelämään niin monelle kun vain mahdollista. 

 

RKP-nuorten työllisyyskampanja

Hallituksella on tavoitteena nostaa työllisyysastetta 75 prosenttiin. Konkreettiset keinot ovat kuitenkin loistaneet poissaolollaan, ja siksi RKP-nuoret patistavat hallitusta tositoimiin. Julkaisemme joka viikko yhden käytännön keinon, millä me haluamme hallituksen nostavan työllisyysastetta.