På grund av det allvarliga läget med coronaviruset har Svensk Ungdoms förbundsstyrelse under veckoslutet fattat beslut om att skjuta fram förbundskongressen.

Enligt de ursprungliga planerna skulle kongressen ordnas den 8–10 maj i Helsingfors.

– Det viktigaste just nu är att vi prioriterar allas hälsa och motverkar spridningen av viruset. Alla har ett ansvar i att agera och därför har vi valt att skjuta upp vår förbundskongress, säger Svensk Ungdoms förbundsordförande Frida Sigfrids.

Förbundskongressen anordnas senare under året då läget så tillåter. Svensk Ungdoms nuvarande styrelse kommer att fortsätta sitt arbete tills förbundskongressen kan arrangeras.

 

RKP-nuorten liittokokous lykkääntyy

RKP-nuorten liittohallitus on viikonlopun aikana päättänyt siirtää liittokokouksen ajankohtaa eteenpäin koronavirusepdiemiasta johtuvan vakavan tilanteen takia. Alkuperäisen suunnitelman mukaan liittokokous oli tarkoitus pitää 8–10 toukokuuta Helsingissä.

– Tärkeintä on nyt asettaa terveys etusijalle ja ehkäistä viruksen leviämistä. Kaikilla on vastuu toimia, ja siksi olemme päättäneet lykätä liittokokouksen ajankohtaa, sanoo RKP-nuorten puheenjohtaja Frida Sigfrids.

Liittokokous pidetään myöhemmin tänä vuonna kun tilanne sen sallii. RKP-nuorten nykyinen hallitus jatkaa työtään siihen asti, että liittokokous voidaan järjestää.