André Martinez, 20, ställer upp i valet av vice ordförande på förbundets kongress.

 

Martinez är hemma från Vasa och studerar statskunskap med masskommunikation på Åbo Akademi. Han är medlem i SU:s förbundsstyrelse med ekonomi, energipolitik och regionala frågor som ansvarsområden.

– Att sitta i förbundsstyrelsen har varit ett givande och lärorikt steg inom min politiska karriär, och det är fint att se hur SU har utvecklats efter ett år av hårt arbete. Jag brinner för landets politik som ingen annan och vill fortsätta jobba för SU, säger Martinez.

Martinez har en lång och mångsidig bakgrund inom politiken och föreningsvärlden, han sitter i Vasa stads utbildningsnämnd och i revisionsnämnden för Svenska Österbottens förbund. Under sina tonår arbetade han hårt för ungdomarnas bästa inom Ungdomsfullmäktige och European Youth Parliament.

Han förespråkar innovation och hållbar utveckling och lyfter fram Vasa, Nordens energihuvudstad, som ledande exempel. Målet är ett ekonomiskt hållbart Finland som man kan vara stolt över både i dag och i morgon. Martinez har besökt olika ungdomsförbund för att visa att han är villig att satsa tid på förbundet. Han vill se till att SU ställer upp duktiga unga kandidater till kommunalvalet 2021.

– En av mina ambitioner som vice ordförande är en ökad transparens, en förändring i perspektiv och en lyckad tvåspråkig verksamhet både i det kommande kommunalvalet och i framtiden, säger Martinez.

Ordförande för SU i Österbotten Frida Lönnbäck uttrycker sitt stöd för Martinez kandidatur.

– André har mitt fulla stöd i vice ordförandevalet. Hans framåtanda och driv gör honom till en utmärkt kandidat. Jag vill särskilt lyfta fram det arbete han gör för Österbotten och Vasaregionen. Efter ett år som förbundsstyrelsemedlem ser jag att han har erfarenheten, viljan och energin som krävs för detta uppdrag, säger Lönnbäck.

Svensk Ungdom väljer ny styrelse under sin förbundskongress i Helsingfors. Kongressen skulle ursprungligen arrangeras i maj, men har skjutits fram på grund av coronavirusepidemin och anordnas senare under året då läget så tillåter.