Igår (17.9) utkom Justitieministeriets valforskning från riksdagsvalet 2019. I valforskningen framgår att 7 procent av unga i åldern 18–24 år röstat på Svenska Folkpartiet i riksdagsvalet 2019, medan andelen bland hela befolkningen var 4,5 procent. Svensk Ungdoms förbundsordförande Frida Sigfrids har märkt av samma trend där Svensk Ungdom, och därmed SFP, har blivit allt mer populärt bland unga.

– Unga söker efter ett liberalt alternativ som baserar sin politik på fakta och forskning och det erbjuder Svensk Ungdom. Jag är glad att det här syns konkret i undersökningen om riksdagsvalet där SFP är över 150 procent så populär bland unga som bland hela befolkningen, säger Sigfrids.

SFP målas ofta upp som ett parti för de äldre, men resultatet i undersökningen visar att verkligheten är helt motsatt.

– Det är klart att SFP är ett parti som tilltalar alla åldersgrupper, och helt tydligt även yngre. Svensk Ungdoms medlemsantal har ökat med nästan 50 procent de senaste fyra åren och tillväxten har fortsatt vara stadig. Det är ingen slump, utan ett resultat av en hållbar politik med en klar framtidsvision, säger Sigfrids.