Frida Sigfrids ställer upp för omval som förbundsordförande för Svenska Folkpartiets ungdomsorganisation Svensk Ungdom.

Sigfrids är motiverad att ro kommunalvalet i land och fortsätta arbetet för ett mer liberalt och hållbart Finland.

– Jag vill fortsätta arbetet med att göra det bästa kommunalvalet någonsin för Svensk Ungdom. Redan nu har vi slagit rekord i kandidatnomineringen och jag ser fram emot att fortsätta leda förbundets kampanj och få unga att intressera sig för kommunalpolitik, säger Sigfrids som själv ställer upp i kommunalvalet i Borgå.

Sigfrids har fungerat som förbundsordförande sedan maj 2019 då hon valdes enhälligt på förbundskongressen i Kristinestad. Utöver ungas representation i kommunalvalet ser Sigfrids förbundets liberala politik som en allt viktigare motpol till högerextrema och populistiska röster i samhällsdebatten. Svensk Ungdoms kandidater är aktiva i debatter på sociala medier och i insändarspalterna och reagerar snabbt mot populistiska uttalanden. Hatretoriken har ökat mot speciellt unga, kvinnor och minoriteter – grupper som redan är underrepresenterade i politiken.

– Det finns en klar efterfrågan på en liberal politik som är motsatsen till främlingsfientlighet och nättroll. Det erbjuder Svensk Ungdom. Också efter valet kommer vi att fortsätta kämpa för ett liberalt, öppet och tolerant samhälle där ingen ska behöva vara rädd för att uttrycka sin åsikt eller delta i politiken. Svensk Ungdom behövs mer än någonsin, säger Sigfrids.

Förbundskongressen väljer ordförande för Svensk Ungdom. I år går förbundskongressen av stapeln den 8-9 maj – och för första gången helt på distans.