Veera Granroth ställer upp för omval som Svensk Ungdoms vice ordförande på förbundets kongress i maj.

Granroth, 22, har suttit i SU:s förbundsstyrelse i två år, den senaste mandatperioden som vice ordförande. Hon är hemma från Borgå men bosatt i Åbo där hon studerar offentlig förvaltning vid Åbo Akademi. Utöver sitt vice ordförandeskap i SU verkar Granroth som vice ordförande i Åbo Akademis Studentkår. Granroth vill fortsätta föra fram Svensk Ungdoms värderingar som ett alternativ till den rådande politiken.

– Vi har arbetat mycket för ett lyckat kommunalval och jag vill gärna föra detta projekt i mål. Det finns ett behov av långsiktigt och hållbart beslutsfattande, säger Granroth som själv ställer upp i kommunalvalet i Åbo.

Utbildningsfrågor, säkerhetspolitik och rättvis generationspolitik är viktiga frågor för Granroth, och något hon vill fortsätta arbeta med som vice ordförande för SU.

– Det finns en efterfrågan på Svensk Ungdoms politik och jag vill fortsätta föra fram våra värderingar som ett realistiskt alternativ. Nu har fokus varit på kommunalvalet, men arbetet tar inte slut vid valet. Vår insats behövs för att göra politik mer lättillgängligt för alla, säger Granroth.

William Gräsbeck, kretsordförande för Svensk Ungdom i Åboland, uttrycker sitt stöd för Granroths kandidatur.

– Veera har gjort ett mycket bra arbete som vice ordförande för SU. Hon är väl förberedd, målmedveten och kommer med nya idéer. Hennes insatser för förbundet ger henne goda förutsättningar att fortsätta som vice ordförande, säger Gräsbeck.

Svensk Ungdom väljer ny förbundsstyrelse under förbundskongressen som går av stapeln den 8-9 maj – för första gången helt på distans.