Vilka politiska frågor är viktiga för dig?

För mig är politik mer en helhet. Efter att ha arbetat med en hel del olika frågor, allt från utbildning till internationella relationer, har jag märkt att vi måste se på en större bild för att kunna påverka samhället idag. Ifall jag måste välja något, så är klimatfrågor det viktigaste, samt ekonomi- och arbetsmarknadspolitik.

Varför vill du sitta i Svensk Ungdoms förbundsstyrelse?

Jag har suttit i förbundsstyrelsen nu i lång stund redan (ett år i FS och tre år som vice ordförande). I och med detta har jag fått uppleva mycket, men jag känner att jag ännu har mycket att ge. SU ska ta i bruk en ny stadga efter kongressen, och jag hoppas att jag som förtroendevald kan vara med och stöda det arbetet. Utöver detta kommer vi att diskutera mycket politik, val och samhälle, vilket jag starkt brinner för!

Vilken roll brukar du ta i en grupp?

Jag brukar ta en stark ledarroll. Har ändå gillat min roll som vice ordförande och stöd till ordförande. Som erfaren styrelsemedlem tycker jag också om att fungera som faciliterare och försöka hitta idéer och lösningar.