Svensk Ungdom gick segrande ur kommunalvalet och ökade förbundets totala röstetal med över 18 procent från föregående kommunalval. Svenska folkpartiet är det enda regeringspartiet som gick framåt i procent detta kommunalval. Partiet gjorde ett fint valresultat där Svensk Ungdom spelade en avgörande roll. Förbundets ordförande Frida Sigfrids gläds över det goda resultatet och säger att det finns en klar efterfrågan på den liberala politik Svensk Ungdom för.

– Vi har aktivt utvecklat vår profil på flera språk, mobiliserat våra väljare och fört en långsiktig politik som baserar sig på fakta och forskning. I kampanjen lyfte vi fram en högklassig utbildning, en medveten och ambitiös klimatpolitik samt en hållbar ekonomi. Resultatet i kommunalvalet visar klart att det finns en efterfrågan på den här politiken i Finland, och vi hoppas att dessa värderingar utgör grunden för beslutsfattandet i kommunerna under de kommande fyra åren, säger Sigfrids.

Svensk Ungdom kammande hem 14 430 röster innan kontrollräkningen, vilket resulterade i 46 invalda fullmäktigeledamöter och 44 suppleantplatser. Det är bara 6 ledamöter färre än Samlingspartiets ungdomsförbund, trots att Samlingspartiet blev landets största parti i kommunalvalet.

– Att vi ökat antalet invalda fullmäktigeledamöter jämfört med de tidigare kommunalvalen är helt otroligt. Det är återigen bevisat att unga är intresserade av politik och nu har rekordmånga SU:are förtjänat möjligheten att under de kommande fyra åren sitta vid borden där de verkliga besluten fattas. Det kallar jag en valseger!