På Svensk Ungdom i Österbottens höstmöte i kväll blev det klart att Rasmus Mattus, hemma från Vörå, fortsätter som kretsens ordförande.

Mattus har lett kretsen det senaste verksamhetsåret, bland annat genom ett kommunalval som slutade i rekordresultat för Svensk Ungdom. I valet blev Mattus själv invald i Vörå kommunfullmäktige.

Nu är blickarna riktade på välfärdsområdesvalet i januari.

– Jag är ödmjukt tacksam över det fortsatta förtroendet. Svensk ungdom i Österbotten har jobbat hårt det senaste året när det kommer till kommunalvalet och jag är stolt över det goda resultatet. Nu har vi riktat blickarna mot det kommande välfärdsområdesvalet och jag hoppas att vi har möjlighet att vara ute på fältet bland väljarna och uppnå ett minst lika bra resultat som i kommunalvalet,, säger Mattus.

Under höstmötet på fredag kväll valdes också kretsens övriga styrelsemedlemmar:

Ordinarie medlemmar: Maria Tokou (Kronoby), Elvira Nyrönen (Jakobstad), Roberth Sjöström (Närpes), Amanda Åkersten(Korsnäs), Johanna Norrbygård (Nykarleby), Mira Bäck (Vasa) och Nicole Sten (Närpes)..

Suppleanter: Lina Sjöskog (Pedersöre), Madelene Linman (Korsnäs) och Andre Martinez (Vasa).