Emmi Piippo, 25, har tillträtt tjänsten som vikarierande verksamhetsledare för Helsingfors och övriga Finlands krets. Hon har de senaste åren fungerat som ordförande för kretsen, och övergår nu från förtroendevald till anställd i Svensk Ungdoms personal.

Piippo har studerat offentlig förvaltning vid Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet. Tidigare har hon även avlagt grundexamen i social och hälsovård med inriktning i fostran av barn och unga.

– Jag är förväntansfull inför nya utmaningar inom Svensk Ungdom. Helsingfors och övriga Finlands krets är en växande krets med aktiva och engagerade medlemmar. Jag ser fram emot att lära mig mycket nytt, och det ska bli fantastiskt att jobba på heltid med att främja ungas ställning! säger Piippo.

Piippo tillträdde tjänsten 21.10 och vikarierar Joel Sundström som är studieledig.