Svensk Ungdoms förbundsordförande Frida Sigfrids kandiderar i riksdagsvalet 2023 i Nyland. Sigfrids är hemma från Borgå och nominerades som kandidat på Svenska folkpartiet i Nylands kretsmöte under torsdag kväll. Sigfrids har tidigare kandiderat i riksdagsvalet 2019. Hon är medlem i stadsstyrelsen i Borgå och fullmäktigeledamot i Östra Nylands välfärdsområde. Sigfrids vill framför allt arbeta för att skapa framtidstro för den yngre generationen.

– Vi lever i en brytningstid där framtidsutsikterna och framtidstron för den yngre samt de kommande generationerna är i gungning. Därför vill jag bidra till en framtidstro där de kommande generationerna alltid ska tas i beaktande i alla beslut som fattas i riksdagen oavsett om det handlar om ekonomi, klimat eller sysselsättning. Vi måste kunna göra bättre än just nu, säger Sigfrids.

Sigfrids har i tre års tid fungerat som förbundsordförande för Svensk Ungdom och har också varit medlem i partistyrelsen samt deltagit i riksdagsgruppens möten under de senaste tre åren. Sigfrids säger att Borgå behöver ta tillbaka sin plats i riksdagen och att hon är redo att axla ansvar.

– Borgå är Finlands största stad utan en egen riksdagsledamot. Det är helt oacceptabelt. Därför behöver Borgå en stark röst i riksdagen som kan föra regionens talan, som tar i beaktande de kommande generationerna i beslutsfattandet och dessutom har en gedigen erfarenhet av politik. Det hittar ni i mig som kandidat i riksdagsvalet, avslutar Sigfrids.