Emmi Piippo, 26, är redo att axla ansvar i kretsstyrelsen och föra kretsarbetet framåt. Hon meddelar idag att hon vill bli vice ordförande för Helsingfors kretsstyrelse.

– Helsingfors är inte bara landets huvudstad utan är för mig en kär hemstad. Vi behöver ett hållbart växande Helsingfors som investerar i invånarnas välbefinnande, möjliggör drömmar för alla och ger stöd när livet inte går som planerat.

Piippo vill framför allt arbeta för att människan står i centrum då man fattar beslut.

– Alla människor är lika, oavsett bakgrund, och alla politiska beslut ska främja människans frihet och möjligheter till ett gott liv. Jag drömmer om ett Helsingfors som är öppet, tolerant och humant. Jag vill arbeta för mänskliga rättigheter och minoriteters rättigheter och bli av med strukturer som förstör människor och klimatet.

Piippo har de senaste åren fungerat som kretsordförande för Svensk Ungdom i Helsingfors och övriga Finland, samt jobbat som verksamhetsledare för kretsen. Hon arbetar nu som riksdagsassistent för Anders Adlercreutz och förväntas erhålla sin magisterexamen i statskunskap i juni.
Coronapandemin har medfört utmaningar och det krävs arbete att engagera medlemmarna och väljarna inför riksdagsvalet.

– Med ett lyckat kommunalval i bakfickan har vi en bra grund för det kommande valarbetet. Jag vill arbeta för att skapa sammanhållning inom kretsens lokalavdelningar och attrahera folk med olika modersmål och bakgrunder med till verksamheten. Jag är beredd att kavla upp ärmarna och arbeta hårt för att kretsen ska göra det bästa riksdagsvalet någonsin.

Julia Ståhle, förbundsordförande för Svensk Ungdom, understöder Piippos kandidatur.

– Helsingfors största åldersgrupp är 25-29 åringar. Därför behöver vi styrelsemedlemmar som representerar unga, och Emmi är verkligen rätt person för den uppgiften. Dessutom är det i kretsstyrelsen viktigt med diversitet och olika synvinklar, och Emmi har både erfarenheten och kunskapen som krävs för att lyfta fram den aspekten.