Miranda Uthardt, 24, har tillträtt tjänsten som vikarierande grafisk formgivare för Svensk Ungdom. Den grafiska formgivaren upprätthåller och utvecklar den visuella identiteten för SU. Uthardt kommer jobba med den visuella kommunikationen på olika kanaler samt i tryckt material, och fungerar också som Art Director och formgivare för tidskriften Liber.

Uthardt är hemma från Malax, och har tidigare arbetat med global marknadsföring vid Nordic Lights Ltd. med varierande uppgifter inom kommunikation. Under studietiden hade Uthardt praktik som grafisk kommunikatör på IKEA Marketing & Communications Ab i Älmhult inom teamet för varuhus kommunikation och fick därefter fortsätta frilansa efter sin praktik för samma avdelning. Uthardt har också erfarenhet av att jobba med nyhetsgrafik från sin andra praktik vid Svenska Yle. Vid sidan av sitt arbete och avslutade studier frilansar även Uthardt under eget företag.

–  Jag ser fram emot och att ta mig an nya visuella utmaningar och att få börja jobba med personalen och de förtroendevalda på Svensk Ungdom. Speciellt spännande blir det att få jobba och fundera på det kommande riksdagsvalet 2023. Jag tror det ska bli roligt och givande att vara i en kontext där det händer mycket och man får träffa många engagerade personer.

Bild: IIsa Smeds