Julie Wallin,22, kandiderar i riksdagsvalet 2023 i Egentliga Finland.

Wallin är hemma från Pargas och nominerades som kandidat på Svenska folkpartiet i Egentliga Finlands styrelsemöte under torsdagen. Wallin har inte kandiderat i tidigare val, och ser fram emot de nya utmaningarna. Framför allt vill Wallin vara en kandidat som representerar unga. Hon vill även arbeta för ett företagarvänligt Finland . 

–  Jag har ett bra utgångsläge för att advocera för företagsamhet i och med min position som ordförande för Väståbolands företagare. Det är lätt för mig att få tag i företagarnas åsikter och tankar. Företagsamhet är något som ligger väldigt nära mitt hjärta ,säger Wallin 

Förutom företagsamhet är ungdomar viktiga för Wallin. Hon hoppas hennes unga ålder kan sänka tröskeln för den yngre generationen att ta kontakt och berätta hur just hon kan stå till tjänst i kampanjen.

–  Jag vet själv hur lätt det är att bli nedtrampad för att man är ung men jag är inte rädd för att stå fram och ta plats! Därför vill jag vara en röst för oss unga i dagens samhälle och kämpa för att få våra röster hörda, säger Wallin.