Ida-Marie Jungell, 29, kandiderar i riksdagsvalet 2023 i Vasa valkrets. Jungell är hemma från Jakobstad och nominerades som kandidat på Svenska folkpartiet i Österbottens kretsstyrelsemöte under onsdagen. Jungell har tidigare kandiderat i kommunalvalet 2017 och 2021, i riksdagsvalet 2019 och i välfärdsområdesvalet 2022. För tillfället är Jungell ledamot i Jakobstads stadsfullmäktige och i stadsstyrelsen. Jungell vill framför allt arbeta för att vara de ungas röst i politiken. 

–  För mig är det otroligt viktigt att ungas röster blir hörda också när man fattar stora beslut. Finland har alltid varit ett starkt land då det kommer till företagande och utbildning, och det skall vi sträva till att upprätthålla. Dessutom vill jag absolut jobba för ett enat och starkt Österbotten, säger Jungell.

Jungell anser att Österbottens ”vi”-anda är något unikt, som syns i både företagslivet och på fritiden. Hon är själv företagare, och värdesätter ett starkt kulturliv samt jämlika idrottsmöjligheter för alla. Jungell är mycket stolt över sin hemort Jakobstad; en småstad som verkligen möjliggör en mångsidig fritid och där företagare tillsammans skapar evenemang. 

– Jag vill vara en kandidat som representerar unga och som vågar vara deras röst i riksdagen, avslutar Jungell.

Se de övriga SU-kandidaterna i riksdagsvalet på den här sidan.