Ett nytt år och nya möjligheter. Hur ser dina mål och drömmar för 2023 ut? Efter årsskiftet är det ofta aktuellt att fundera på målsättningar och nya vanor för det kommande året och det kan kännas överväldigande att hinna med allt, inte minst att se till att man själv mår bra. Hur tar man hand om sig själv både fysiskt och psykiskt då kalendern är fullspäckad? Och varför är det så viktigt att lägga välmåendet först?

På Svensk Ungdoms vårevenemang har du chansen att höra, ställa frågor, diskutera och också delta i workshops kring temat välmående. Vi har samlat ihop ett gäng talare med olika perspektiv på välmående för att väcka tankar kring frågan och kompletterar med workshops där du får röra på dig, ha det roligt och bara koppla av.

Svensk Ungdoms vårevenemang äger rum lördag 4 februari i Vasa. Programmet håller på från morgon till kväll så för långväga resenärer ordnas det övernattning fredag 3 till söndag 5 februari. Vi utlovar intressanta talturer, workshoppar, aktiviteter, mingel och förstås lite festligheter.

ANMÄLAN

Är nu öppen och stänger onsdagen den 25.1.2023 kl. 23.59. Anmäl dig via Lyyti.

PROGRAM

Fredag 3.2

Ankomst och incheckning

20.00 Gemensam middag i Vasa för de som rest långväga och alla andra som känner sig hungriga.

Lördag 4.2

Seminariet äger rum på dagen, på kvällen samlas vi för en festlig och mysig middag!

9.30 Frukost
10.00 Välkomstord

10.15 Paneldiskussion: Att ta hand om sitt välmående i krävande uppgifter. Panelister:

  • Mikko Ollikainen, riksdagsledamot från Vasa valkrets
  • Emilia Winqvist, ordförande för Pohjola Nordens ungdomsförbund och tidigare ordförande för Svenska Handelshögskolans Studentkår
  • Simon Hellbom, ordförande för SU:s jämställdhetspolitiska utskott och ledamot i Vasa ungdomsfullmäktige

12.00 Lunch

13.00 Att äta och må bra tillsammans med Tara Jucker, kokboksförfattare och matkreatör

14.30 Fika

15.15 Välj mellan följande programpunkter:

  1. Vem är Svensk Ungdoms bowlingmästare? (max 16 platser) Kom med och utmana andra SU:are i en lättsam och rolig bowlingtävling! Plats: Cinema Bowling, Handelsesplanaden 18.
  2. SUnt i luften – testa aerial yoga! (max 18 platser) Kom med på aerial yoga, en avslappnande träningsform som passar för både nybörjaren och den mer erfarna yogin. Ingen tidigare erfarenhet behövs. För klädsel rekommenderas långa byxor och en tröja som täcker armhålorna. Inga smycken eller vassa detaljer på kläderna. Plats: Wasa Vertical, Rådhusgatan 21.
  3. Paint & tea – drick te och utforska dina kreativa talanger! (max 16 platser) Kom med på en avslappnande artistisk stund där du får måla och dricka te samtidigt. Ingen konstnärlig erfarenhet eller kunskap förutsätts. Plats: SU-kansliet, Rådhusgatan 23.

17.00 Paus

19.00 Middag på Hejm

Söndag 5.2

Utchekning, frukost på egen hand och hemfärd. På söndagen arrangeras alltså inget program.

PRIS

SU-medlem som deltar i allt program och behöver boende: 25 euro

SU-medlem som deltar i allt program (eget boende): 15 euro

Inte medlem ännu? Bli medlem här.

Har du frågor om betalningen eller prissättningen? Var i kontakt med någon i personalen.

PRAKTISKT OCH BOENDE

Evenemanget arrangeras på Loftet (Rådhusgatan 28). På lördag kväll äter vi middag på Hejm (Blå vägen 1 B). För alla som i anmälan önskar boende bokas det i två personers på Omena Hotel (Hovrättsesplanaden 16). Incheckning kan göras vid ankomst på fredagen innan middagen.

Alla utrymmen vi använder på evenemanget är tyvärr inte tillgängliga, SUpersonalen fungerar som stöd så att alla kan delta i evenemanget oavsett.

RESOR

Välj vilket tåg (eller buss) du vill och boka dina egna biljetter själv. Köp gärna dina tågbiljetter i god tid för att få dem till ett förmånligt pris, dessutom brukar tågen snabbt bli fullsatta! SU betalar reseersättning till evenemanget enligt det billigaste och mest ändamålsenliga kollektiva färdalternativet mot biljett eller kvitto. Ansökan görs i vårt elektroniska system efter evenemanget.

Vi rekommenderar följande tågförbindelser:

Från Helsingfors:

Fredag 3.2: 15:24–19:10

Söndag 5.2: 11:35–15:35

Från Åbo (obs, inte Kuppis):

Fredag 3.2: 14:56-19:10 (byte i Tammerfors)

Söndag 5.2: 11:35-15:50 (byte i Tammerfors)

Ifall du önskar åka egen bil och få kilometerersättning ska du vara i kontakt med förbundssekreterare Malin Lindholm i förväg. Vi önskar att eventuella bilresenärer samåker.

FRÅGOR?

Kontakta förbundskoordinator Linnéa Lang (linnea.lang@su.fi), förbundssekreterare Malin Lindholm (malin.lindholm@su.fi) eller Österbottens verksamhetsledare Lina Sjöskog (lina.sjoskog@su.fi). 

På evenemanget följer vi Svensk Ungdoms Safer space riktlinjer.

Hjärtligt välkommen!