Otso Reijonen, 20, kandiderar i riksdagsvalet 2023 i Helsingfors valkrets. Reijonen är bosatt i Vallgård och är student. Reijonen nominerades som kandidat på Svenska folkpartiet i Helsingfors kretsmöte den 9.2. Till vardags arbetar han i handelsbranschen som kundbetjänare. På fritiden sysslar han allt möjligt med musik och spenderar tid på konservatoriet samt på badmintonbanan. Reijonens viktigaste frågor i valet är utbildning, ekonomi och kultur.

– Vi måste börja ge hållbarhet och långsiktighet större vikt än tidigare i alla beslut vi fattar. Det räcker inte att vi har koll på beslutens konsekvenser under en valperiod, utan vi måste ha vår blick på 10 eller 15 år framåt. Klimatet ska beaktas i alla beslut som vi gör, eftersom klimatförändringen inte väntar. Skolvärlden behöver arbetsro efter många år av förnyelser, och samtidigt måste vi stärka finansieringen för utbildning på alla nivåer. Offentliga ekonomin har försämrats under de senaste åren, och vi måste ta till varje medel för att förstärka statens ekonomiska läge. Vårt socialskyddssystem behöver också en totalreform under nästa valperioden, säger Reijonen.

Reijonen är ursprungligen från Borgå, där han kandiderat för SFP i kommunalvalet 2021 och välfärdsområdesvalet 2022. Tidigare har han varit medlem i ungdomsfullmäktige i över tre år och även fungerat som vice ordförande. Reijonen har även varit styrelsemedlem för Svensk Ungdom under perioden 2021-2022.

– Efter coronapandemin är det oerhört viktigt att vi skapar framtidstro i våra yngre generationer. Jag ställer upp för att hålla unga på tapeten i allt beslutsfattande. Vi ska skapa en framtid där välfärdsstaten är i trygga händer och alla har möjlighet att utbilda sig, arbeta, få vård då det behövs och känna sig trygg i sin hemland, avslutar Reijonen.