Höstsemi 2018: Hur mår vi egentligen?

16.11 kl 18:00, Simonsgatan 8, Helsingfors, Svensk Ungdom

Svensk Ungdoms höstseminarium om ungas välmående

Hur mår dagens unga egentligen? Varför drabbas så många av ångest och andra former av psykiskt illamående? Med hjälp av vilka metoder kan vi bäst främja psykisk hälsa bland unga? Hur ska vi skapa en trygg och givande vardag där de unga mår bra?

Den mentala hälsan är lika viktig som den fysiska, men ändå talas det för lite om den och många unga blir ensamma i sitt mående i dag. På Svensk Ungdoms höstseminarium den 16-18 november i Helsingfors gör vi en djupdykning i detta högaktuella och viktiga tema.

Under helgen utlovar vi proffsiga talare med sakkunskap inom ungas välmående, workshoppar, mingel och förstås lite festligheter för att maximera stämningen. Under de kommande veckornas gång kommer vi här i evenemanget att presentera seminariets talare närmare.

ANMÄLNING:

Förra året fylldes platserna till seminariet i en rasande fart, så det lönar sig att göra sin anmälan redan nu. Anmäl dig på Lyyti senast den 8.11:
https://www.lyyti.in/hostsemi

Bekanta dig närmare med programmet och tidtabellerna här nedan. Längst ner i evenemangsbeskrivningen hittar du information om priser och transporter.

PROGRAM:

Fredag 16.11

18:00 Check-in till hotellet börjar
19:00 Cocktail med SFP:s grupp i Helsingfors stadsfullmäktige på Simonsgatan 8A, våning 6

Lördag 17.11

8:30 Frukost på Simonsgatan 8 A, våning 6. Lördagens seminarium äger rum i samma lokal
9:00 Förbundsordförande Christoffer Ingo öppnar seminariet
9:15-9:45 Matilda Wrede-Jäntti, forskare, tankesmedjan Magmas ungdomsbarometer
9:45-10:15 Jenni Ahlbäck, projektansvarig på Projektet UsÖ (uppsökande stödtjänster för unga i Österbotten)
10:15 Paus
10:30-11:00 Taiku “Tarre” Ahlfors, verksamhetsledare för ungdomsverkstaden Sveps
11:00 Paneldiskussion och frågor
12:00 Lunch
13:00 Workshops
14:30 Kaffepaus
15:00 Vad gör Helsingfors stad för att främja ungas välmående? Rufus Wahen, verksamhetsledare, Helsingfors svenska ungdomsarbete
16:00 Seminariet avslutas
FRITID
18:30 Sitz på Tekniskas Salar, Eriksgatan 2
23:00 Sitzen avslutas

Söndag 18.11

11:00-13:00 Brunch på Simonsgatan 8A, våning 6. Vi avslutar helgen med brunch och fri diskussion kring seminariets teman och veckoslutets eskapader!

PRIS:

SU-medlem med boende: 35 euro
SU-medlem utan boende: 25 euro

Inte medlem ännu? Gå in på www.su.fi/bli-medlem

TRANSPORT:

SU betalar reseersättning till evenemanget enligt det billigaste kollektiva färdalternativet mot biljett, kvitto och ifylld kostnadsersättningsblankett. Betalningen sker retroaktivt.

Välj vilket tåg (eller buss) du vill och boka dina egna biljetter själv, men köp dina tågbiljetter i god tid för att få dem till ett förmånligt pris! Se till att du är i Helsingfors senast klockan 18 på fredagen för att checka in på hotellet om du har anmält att du behöver boende. Programmet inleds klockan 19. Kontakta Annica om du behöver hjälp med att hitta ett passande tåg.

FRÅGOR?

Kontakta organisationssekreterare Annica Tallqvist (annica@su.fi)!

Hjärtligt välkommen!
Evenemangskalender

Anmäl dig till evenemanget