Svensk Ungdoms 75:e kongress

27.04 kl 16:00, Pargas, Svensk Ungdom

Välkommen på

SVENSK UNGDOMS 75:e KONGRESS

den 27-29 april 2018 i Pargas!

I slutet av april samlas vi i soliga Pargas för Svensk Ungdoms kongress, som är förbundets årsmöte och högsta beslutsfattande organ. Här har du chansen att vara med och bestämma vad SU ska jobba för det kommande året!

Kongressen samlar årligen ett hundratal av SU:s medlemmar från hela landet för att göra politik, knyta kontakter - och för att ha roligt. Kongressen väljer också en ny styrelse för det kommande året.

Kongressen behandlar motioner, dvs. politiska förslag, som förbundets medlemmar skickat in, vilket leder till heta debatter att följa med eller delta i.

Vad borde vi göra för att främja ungdomars psykiska hälsa? Ska studerande få tjäna mer vid sidan om studierna utan att förlora studiestödet? Hur ska vi föra en sund och ansvarsfull drogpolitik? Borde translagen förnyas? Hur kan vi göra junioridrotten mer jämställd? Ska 16-åringar få rösträtt? Borde vi flytta på sommarlovet?

Vad tycker du?

Välkommen med på årets roligaste och mest intressanta helg!

Kongressen hålls i Pargas på Pargas svenska gymnasium (Skolgatan 14) och supén ordnas på Brankis (Skolgatan 1). Inkvartering sker på Hotel Kalkstrand (Strandvägen 1).

Det ordnas gratis busstransport från Borgå (via Helsingfors, Raseborg, och Åbo) och från Vasa (via Kristinestad) på fredagen.

Här kan du göra din anmälan, senast 3.4: https://www.lyyti.fi/reg/SUkongress18

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone



Evenemangskalender

Anmäl dig till evenemanget


Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone