Pääministeri Juha Sipilä ilmoitti tänään soteuudistuksen kaatuvan ja hallituksen sen mukana. RKP-nuorten puheenjohtaja Christoffer Ingonmielestä päätös oli oikea, mutta että hallitus hukkasi suuntansa jo aikaisemmin.

– Hallitus on jo kauan aikaa jumittunut arvovaltakysymyksiin, jossa Kokoomus haluaa vapaavalintaa ja Keskusta maakuntia. Yhteinen hyvä jää helposti unohduksiin, jos puolueet keskittyvät omiin lippulaivaprojekteihinsa, Ingo sanoo.

Ingon mukaan seuraavan hallituksen on opittava kaatuvan hallituksen virheistä. Sosiaali- ja terveyspalveluihin tarvitaan edelleen rakennemuutos, työmarkkinoita tulee uudistaa ja koulutukseen pitää panostaa.

– Suomi tarvitsee hallituksen, joka ei lukittaudu ennalta päätettyyn malliin, vaan luo poliittista tahtotilaa tulevaisuuskysymysten ratkaisemiselle. Suomi tarvitsee kunnianhimoisempaa ympäristöpolitiikkaa, parempaa työllisyyttä, panostuksia koulutukseen ja tasavertaisia terveyspalveluita. Toimimattomien mallien ajaminen niin pitkälle, että hallitus kaatuu on virhe, jota seuraavan hallituksen ei tule toistaa, Ingo sanoo.