Hallitustunnustelija Antti Rinne ilmoitti keskiviikkona kutsuvansa RKP:n, Keskustan, Vihreät ja Vasemmistoliiton hallitusneuvotteluihin. RKP-nuorten puheenjohtaja Frida Sigfridsin mielestä tällä hallituspohjalla on erinomaiset edellytykset panostaa koulutukseen, tehdä kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa ja uudistaa perhevapaita.

– Tällä koalitiolla on hyvät mahdollisuudet viedä Suomea eteenpäin. Hallitusohjelmaan tarvitaan kirjauksia investoinneista koulutukseen, tasa-arvoinen vanhempainvapaiden uudistus ja konkreettisia ilmastotoimia, Sigfrids sanoo.

Sigfrids näkee kuitenkin huolenaiheita siitä miten hallituksen taloudellinen politiikka tulee muotoutumaan.

– Useat neuvottelevista puolueista joutuvat joustamaan vaalilupauksistaan jotta valtionvelka ei nousisi selvästi. Hallitusohjelman pitää ottaa huomioon taloudelliset realiteetit tavalla joka ei nosta verorasitusta eikä huomattavasti korota valtionvelkaa. Tuleva hallitus tarvitsee realistisen suunnitelman työllisyysasteen nostamisesta, jotta hyvinvointia voidaan rahoittaa tulevaisuudessakin, Sigfrids sanoo.