Rapporten bevisar att tankesmedjan Suomen perusta inte är berättigad till någon statlig finansiering för sina misogyna och rasistiska publikationer, säger Sigfrids.


Den sannfinländska tankesmedjan Suomen Perusta publicerade nyligen sin rapport av Jukka Hankamäki. I forskningen presenteras felaktiga fakta som framställer både kvinnor och invandrare på ett nedvärderande och fientligt sätt. Svensk Ungdoms förbundsordförande Frida Sigfrids säger att Suomen Perusta inte uppfyller villkoren för att tilldelas statsunderstöd.

– Det är ofattbart att en främlingsfientlig tankesmedja med en totalt nedvärderande kvinnosyn får statsunderstöd för sina så kallade “forskningar” och rapporter. Allra senast den här rapporten bevisar att tankesmedjan inte är berättigad till någon statlig finansiering för sina misogyna och rasistiska publikationer, säger Sigfrids.

I rapporten skriver Suomen Perusta bland annat att kvinnors allt mer jämställda position och “kvinnornas tyranni” i samhället är ett av Finlands största problem. Det påstås också att våldtäkt inom äktenskap inte nödvändigtvis är ett brott eftersom äktenskapet i sig ger samtycke till samlag.

– Finland är ett land som respekterar mänskliga rättigheter och allas lika värde. Staten kan inte finansiera projekt där människovärdet kränks, utan tvärtom ska staten fördöma riksdagspartier som gör dylika uttalanden. Vi måste våga säga ifrån, säger Sigfrids.