Frida Sigfrids on ehdolla jatkokaudelle Ruotsalaisen kansanpuolueen nuorisojärjestön RKP-nuorten puheenjohtajana.

Sigfrids haluaa viedä kuntavaalit voitokkaasti maalin sekä jatkaa työtä liberaalin ja kestävän Suomen eteen.

– Haluan jatkaa työtä sen eteen, että teemme ennätysvaalit. Jo nyt meillä on ennätysmäärä nuoria ehdolla, ja haluan jatkaa liiton kampanjaa ja kannustaa yhä useampia nuoria kiinnostumaan kunnallispolitiikasta, sanoo Sigfrids, joka on itse ehdolla kuntavaaleissa Porvoossa.

Sigfrids on toiminut liiton puheenjohtajana vuodesta 2019, jolloin hänet valittiin yksimielisesti puheenjohtajaksi järjestön liittokokouksessa Kristiinankaupungissa. Nuorten vaaliedustuksen lisäksi Sigfrids pitää liiton liberaalia politiikkaa yhä tärkeämpänä vastakohtana äärioikeistolaisille ja populistisille äänille yhteiskunnassa. RKP-nuorten ehdokkaat ovat aktiivisia niin sosiaalisessa mediassa kuin lehtien mielipidepalstoilla ja reagoivat nopeasti populistisiin väitteisiin. Vihapuhe on lisääntynyt ja kohdistuu erityisesti nuoriin, naisiin sekä vähemmistöihin – ryhmiin jotka valmiiksi ovat aliedustettuina politiikassa.

– On olemassa selvä kysyntä liberaalille politiikalle joka toimii vastakohtana rasismille ja nettitrolleille. Tämän vastakohdan tarjoaa RKP-nuoret. Myös kuntavaalien jälkeen aiomme jatkaa taistelua liberaalimman, avoimemman ja suvaitsevamman yhteiskunnan puolesta, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä mielipiteensä ilmaisemista tai politiikkaan lähtemistä. RKP-nuoria tarvitaan enemmän kuin koskaan, sanoo Sigfrids.

RKP-nuorten liittokokous valitsee järjestön puheenjohtajan. Tänä vuonna liittokokous järjestetään 8-9 toukokuuta, ensimmäistä kertaa kokonaan etänä.