Avajaispuheessaan RKP-nuorten 78:ssa liittokokouksessa järjestön puheenjohtaja Frida Sigfrids kritisoi ihmisarvosta piittaamatonta, nykypäivän politiikassa rehottavaa vihapuhetta. Sigfrids nosti esille RKP-nuoret vastakohtana vihamielisyydelle. RKP-nuoret ei tee kompromisseja ihmisarvon ja ihmisoikeuksien suhteen.

– Poliittinen arkipäivämme on turhauttava ja raskas. Mutta se, mikä tuo minulle toivoa on että RKP-nuoret ei ummista silmiään. Emme hyväksy politiikkaa, joka pitää ihmisiä eriarvoisina, tai jossa esiintyy rasismia, vihaa tai häirintää. Emme hyväksy politiikkaa, jossa populismin ja uhkaamisen kautta asetetaan ihmisiä vastakkain, Sigfrids sanoi puheessaan liittokokoukselle.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa RKP oli se puolue, jolla oli suurin osuus alle 30-vuotiaita ehdokkaita. Kesäkuun kuntavaaleissa osuus alle 30-vuotiaita on vielä suurempi.

– RKP:n ehdokkaista yli 15 prosenttia on alle 30-vuotiaita, mikä on suurempi osuus, kuin missään aikaisemmista kuntavaaleista. Tämä ei ole sattumaa, vaan aktiivisen työn ja pitkäjänteisen, kaikkien ihmisten samanarvoisuutta korostavan politiikan tulos. Faktaan ja tieteeseen perustuvalle politiikalle on kysyntää, ja tämä näkyy selvästi ehdokasasettelussa, Sigfrids jatkoi.

Sigfrids nosti esille sen, kuinka koronapandemia on koetellut nuoria, ja mitä toimia RKP-nuoret vaatii hallitukselta. Hän painotti muun muassa sitä, että opiskelijoiden talous ei voi keskellä pandemiaa olla riippuvainen ainoastaan suorituksista.

– Koronapandemia on koettelemus, jonka seurauksia tulemme näkemään vielä pitkällä tulevaisuudessa. Siksi RKP-nuoret vaativat, että apua tarvitsevat nuoret saavat sitä. Vaadimme, että myös nuoremman sukupolven tilanne otetaan päätöksenteossa huomioon. Tämä on asia, johon hallituksella on kaikki työkalut – nyt tarvitaan vain poliittista tahtoa. Ja RKP-nuoret tulee jankuttamaan näistä asioista siihen saakka, kunnes niistä tulee todellisuutta.