RKP-nuorten 78. liittokokous on valinnut 25 vuotiaan porvoolaisen Frida Sigfridsin järjestön puheenjohtajaksi. Sigfrids on toiminut puheenjohtajana toukokuusta 2019 lähtien, ja sai uusitun luottamuksen tehtävään.

Sigfrids on koulutukseltaan valtiotieteiden kandidaatti Åbo Akademista ja oli ehdolla eduskuntavaaleissa ja EU-vaaleissa vuonna 2019. Hän on myös ehdolla kesän kunnallisvaaleissa Porvoossa. Tulevalle vuodelle Sigfrids painottaa RKP-nuorten roolia järjen äänenä politiikassa.

– RKP-nuoret on nuorisojärjestö, jonka varaan voi laskea. Ei vain Ruotsalaisessa kansanpuolueessa, vaan koko Suomen politiikassa. Me perustamme politiikkamme faktaan ja tutkimukseen vihan ja populismin sijasta. Olemme olleet mukana kirjoittamassa hallitusohjelmaa, emmekä epäröi nostaa esille niitä epämukavia kysymyksiä joista ministerit ja kansanedustajat eivät halua puhua. Näin tulemme ehdottomasti tekemään myös jatkossa, Sigfrids sanoi puheessaan liittokokousväelle.

Tämän vuoden kuntavaaleissa RKP:lla on suurempi osuus nuoria ehdokkaita kuin koskaan aiemmin. Sigfrids sanoi puheessaan, että RKP-nuoret tulee jatkamaan ennätysten rikkomista tulevan vuoden aikana.

– Aiomme tehdä RKP-nuorten kaikkien aikojen parhaan kuntavaalituloksen ja saada enemmän RKP-nuoria valtuustoihin kuin koskaan aiemmin. Visioni on, että jatkamme kasvamista järjestönä ja jatkamme sosiaaliliberaalin politiikan edistämistä vastakohtana oikeistoradikaaleille ja populistisille äänille.