RKP lähtee Helsingissä kuntavaaleihin kaikista puolueista suurimmalla määrällä nuoria ehdokkaita. Helsingin RKP-nuorilla on 18-29 vuotiaita ehdokkaita yhteensä 35, mikä on 28 prosenttia koko puolueen ehdokasmäärästä Helsingissä.

– Ehdokkaiden rekrytointi sujui poikkeuksellisen hyvin. Tämä ei ole sattumaa, vaan olemme tehneet valtavasti työtä ja meillä on erinomainen tiimi. Uskon vahvasti, että tämän porukan kanssa saavutamme erinomaisen vaalituloksen, sanoo Helsingin RKP-nuorten piiripuheenjohtaja Emmi Piippo.

Myös muualla maassa nuorten ehdokkaiden edustus RKP:ssa on korkealla. Kaikista eduskuntapuolueista RKP:lla on suurin prosenttiosuus nuoria ehdokkaita, yli 15%, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin.

– Vanhemmat ikäluokat ovat tällä hetkellä yliedustettuina kaupunginvaltuustossa, vaikka me nuoret elämme päätösten kanssa pisimpään. Mitä enemmän nuoria on ehdolla, sitä enemmän saadaan edustusta kaupunginvaltuustoon, ja sitä enemmän politiikassa huomioidaan meidän sukupolvi ja meitä seuraavat sukupolvet, toteaa Piippo.