Frida Sigfrids ställer inte upp för omval till posten som förbundsordförande för Svenska folkpartiets ungdomsförbund Svensk Ungdom. Sigfrids har fungerat som ordförande de senaste tre åren och lett förbundet genom ett EU-val, ett kommunalval och nyligen genom Finlands första välfärdsområdesval.

– Svensk Ungdom har en klar position på den politiska kartan som ett socialliberalt ungdomsförbund som värnar också om de kommande generationerna. Förbundet har vuxit i medlemsantal de senaste åren, och på sommaren gjorde vi Svensk Ungdoms bästa kommunalvalsresultat någonsin trots pandemin, sammanfattar Sigfrids.

Hon säger att hon känner sig trygg i att överlämna ansvaret till följande ordförande medan hon själv riktar blicken på nya utmaningar. Sigfrids, som sitter i stadsstyrelsen och -fullmäktige i Borgå och är nyinvald i Östra Nylands välfärdsområdesfullmäktige, har ändå inga planer på att lämna politiken.

– Det har varit otroligt lärorikt att få leda förbundet i snart tre år, men nu är det dags för mig att styra mot nya utmaningar. Ett ungdomsförbund kräver ständigt nytänk och utveckling och därmed också nya aktiva i ledande positioner. Jag kommer ändå fortsätta aktivt inom politiken. Vi har mycket arbete kvar för att skapa en hållbar framtid också för kommande generationer, säger Sigfrids.

Svensk Ungdom väljer ny förbundsordförande och förbundsstyrelse på förbundets kongress den 7–9 maj 2022.