Svensk Ungdom är ett politiskt ungdomsförbund som jobbar för ett liberalt, flerspråkigt och hållbart Finland. Hos oss är du del av en växande och dynamisk ungdomsorganisation – vårt team är engagerat, ambitiöst och nytänkande i sitt arbete. #supersonalen består av personer som vill utvecklas i sina färdigheter och som brinner för att skapa förändring.


Vi söker dig som vill jobba med ambitiös ungdomspolitik i en engagerande arbetsgemenskap. Som kommunikatör jobbar du för att SU:s politik och kommunikation engagerar och når så många som möjligt. Du fungerar också som chefredaktör för SU:s politiska tidskrift Liber. Arbetsuppgifterna är dynamiska och du har möjligheten att utforma dem utgående från dina egna styrkor i allt från sociala medier till redaktionellt arbete.

Som kommunikatör jobbar du med politisk kommunikation på ett både praktiskt och strategiskt plan – du får insikt i politiska processer och får följa med den nationella politiken från en unik utsiktsplats. Du kommer att jobba med kommunikation i nationella val och får utveckla dina färdigheter i politisk projektledning och marknadsföring.

Vi söker dig som är driven och mångsidig. Du kommer gärna med nya idéer och har förmåga att samarbeta i team. Vi värdesätter projekthanteringskunskaper, intresse för samhällsfrågor samt kunskap i och intresse för sociala medier. Arbetet förutsätter utmärkta kunskaper i svenska och en god språkkänsla. Kunskaper i finska och engelska, samt ett visuellt öga är starka meriter. Våra arbetstider är flexibla, kvälls- och veckoslutsarbete förekommer ibland. En liberal värdegrund och vilja att jobba för ungas delaktighet är en förutsättning för att jobba på Svensk Ungdom. Hos oss får du jobba med ett meningsfullt jobb, utvecklas professionellt och skapa starka kontaktnät.

Tjänsten som kommunikatör är en heltidstjänst (37,5 h/vecka) på Svensk Ungdoms kansli i Helsingfors centrum. Tjänsten är tidsbegränsad upp till två år med möjlighet till förlängning. Arbetet inleds i slutet av mars eller enligt överenskommelse.

Din fritt formulerade ansökan med CV vill vi få senast söndagen 6 mars per e-post till adressen malin.lindholm@su.fi. Ange ”Kommunikatör 2022” som rubrik för ditt meddelande. Vi önskar också att du bifogar en valfri text du skrivit i något sammanhang (till exempel en artikel eller en insändare) i ansökan. Intervjuer hålls i Helsingfors eller på distans.

För frågor och tilläggsuppgifter, kontakta förbundssekreterare Malin Lindholm, 0400 607245 eller malin.lindholm@su.fi.

Svensk Ungdom arbetar för att skapa jämlika möjligheter till arbete för alla. För att detta också ska reflekteras i vårt arbete tillämpar vi en anonym rekryteringsprocess fram till intervjuskedet. Det betyder att alla uppgifter som inte är relevanta för utförandet av arbetet, t.ex. namn, kön, ålder, födelseort och foto, tas bort ur urvalsprocessen. Anonymiseringen sker internt och påverkar inte hur du gör din ansökan.