Kristiane Width, 27, har i början av april tillträtt tjänsten som verksamhetsledare för Helsingfors och övriga Finlands krets. Verksamhetsledaren förverkligar politiken i kretsen, stöder unga i politiken och ansvarar för administrationen.

Width är ursprungligen från Oslo, men har under sin uppväxt bott på olika ställen  i Norden, samt i New York City och Oregon, före hon landade tillbaka på finsk mark 2018. Width har kandidatexamen i statsvetenskap från Oregon State University. 

Width har bakgrund bland annat som generalsekreterare för Svenska Handelshögskolans Studentkår, och har nyligen återvänt från Kapstaden där hon jobbade som praktikant för Democratic Alliance, Sydafrikas officiella oppositionsparti. Hon kandiderade för Svensk Ungdom i kommunalvalet i Esbo 2021. 

– Jag är otroligt förväntansfull inför att börja arbetet som verksamhetsledare för Helsingfors och övriga Finlands krets. Det kommer att bli väldigt spännande och lärorikt att få möjligheten att utvidga mina färdigheter på den politiska arenan, tillsammans med det bästa teamet på Svensk Ungdom. Jag ser mest fram emot att få jobba med unga, ivriga och smarta politiskt aktiva SU:are både i Helsingfors och i övriga Finland, med det gemensamma målet att öka ungas politiska påverkningsmöjligheter, säger Width.

Width tillträdde tjänsten den 4.4 och efterträder Emmi Piippo.