RKP-nuoret kokoontui pitämään 79. liittokokouksensa 6–8 toukokuuta 2022 Otaniemessä. Liittokokouksessa käsiteltiin 41 aloitetta ja poliittinen ohjelma. Järjestö valitsi myös uuden puheenjohtajan ja liittohallituksen.
Järjestön edellinen puheenjohtaja Frida Sigfrids avasi kokouksen lauantaina ja nosti puheessaan esiin että RKP-nuorten on oltava liitto, jonka politiikka perustuu tutkimukseen ja faktoihin, sekä liitto, joka tulevaisuudessakin on luotettava vaihtoehto politiikassa.
Järjestölle välittivät terveisiä RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz, europarlamentaarikko Nils Torvalds, ja RKP-nuorten kansainväliset kattojärjestöt sekä ystäväjärjestöt, muiden muassa Civil Forum Belarus ja Finlands Svenska Skolungdomsförbund.
Tervehdyksiä seurasi poliittinen väittely. Liittokokousedustajat nostivat esille muun muassa syömishäiriöhoito, sota Ukrainassa ja sen seurakset muun muassa huoltovarmuuteen, ja nuorten poliittinen osaaminen.
“Meidän on uudistettava yhteiskuntamme niin että jokainen voi arkipäivässään tehdä kestäviä päätöksiä” totesi eräs edustaja puheenvuorossaan, kun taas toinen nosti esille seksuaalirikoslaki: “Jag uppskattar att även vi aktivt fortsätter arbetet för liknande frågor, får en större rättvisa och får en större kunskap om hur vi förhåller oss och hur vi stöder de som varit offer för sexuella utnyttjanden. “
Liiton poliittinen ohjelma hyväksyttiin joidenkin muutosehdotusten jälkeen.
Liittokokous kävi aktiivista väittelyä käsiteltävistä 41:stä aloitteesta. Monta uutta aloitetta hyväksyttiin, muun muassa että korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksun pitäisi lähettää laskuna, että pakolaisten oikeusasemaa koskevaan yleissopimukseen tehdään muutos joka turvaa ilmastopakolaisten oikeuksia, ja aloite eheytyshoitojen kriminalisoinnista.

Liittohallituksen puheenjohtajaksi valittiin Julia Ståhle (Espoo). Varapuheenjohtajiksi valittiin Anton Broända (Kruunupyy) ja Morris Liemola (Helsinki). Liittohallituksen jäseniksi valittiin Emilie Jäntti (Raasepori), Rasmus Mattus (Vöyri) Bertha Simojoki (Helsinki), Nicole Sten (Närpiö) ja Jens Christian Trier (Helsinki).


Lisätietoja
Julia Ståhle:
0442831617