Jäsenille

Tervetuloa jäsensivuille. Täältä löydät kaikki tarvitsemasi lomakkeet ja tietopaketin Svensk Ungdomista/RKP-nuorista, jota voit käyttää vapaasti. Lisäksi sivuilta löytyy järjestöopas.

Miten järjestöt toimivat?

Haluatko liittyä johonkin Rkp-nuorten paikallisjärjestöön, mutta et tiedä miten järjestö toimii? Täältä löydät lyhyen oppaan järjestömme toimintatavoista.

Kaikki Rkp-nuorten jäsenet kuuluvat paikallisyhdistykseen. Paikallisyhdistykset ovat koko liiton perusta ja toimii ovena Rkp-nuorten alueelliseen ja kansalliseen politiikkaan.

Rkp-nuorten paikallisyhdistykset toimivat itsenäisinä järjestöinä niin taloudellisesti, kuin toiminnallisestikin. Tämä tarkoittaa sitä, että paikallisyhdistykset voivat itse anoa rahoitusta hankkeilleen esimekriksi Rkp-nuorten liitolta, oman kotikunnan RKP:n paikallisyhdistykseltä tai eri säätiöiltä ja rahastoilta. Rahat tulee käyttää paikallisyhdistyksen toimintaan, joka voi esimerkiksi olla tapahtumien järjestämistä, osallistumista paikallispolitiikkaan ja yhteydenpitämistä paikallisiin kuntapäättäjiin.

Toiminnasta vastaa yhdistyksen hallitus, joka kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Hallituksen kokouksia johtaa puheenjohtaja. Hallituksessa istuu myös muun muassa varapuheenjohtaja, sihteeri ja rahastonhoitaja. Paikallisyhdistysten jäsenet saavat osallistua hallituksen kokouksiin, mutta heillä ei ole äänioikeutta.

Jos haluat lukea lisää paikallisyhdistystoiminnasta voit ladata järjestöoppaamme. Jos haluat, voit myös ottaa yhteyttä piirisi poliittiseen sihteeriin. Yhteystiedot löydät täältä.

pdf_ikon

Järjestöopas

Kysymyksiä?

Ota yhteyttä jos sinulla heräsi kysymyksiä tai jokin on epäselvää. Täältä löydät yhteystietomme. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen info@su.fi.