Tilaa lausuntoja

Voit tilata RKP-nuorten tiedotteet sähköpostiisi alla olevasta linkistä tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@su.fi,

Lehdistötiedote: Ingo: Ilmastonmuutoksen ratkaiseminen on kestävintä turvallisuuspolitiikkaa

 

 

RKP-nuorten puheenjohtaja Christoffer Ingo peräänkuuluttaa laajempaa ympäristöpoliittista keskustelua Suomeen. Liian harva poliitikko näkee ilmastonmuutoksen turvallisuuspoliittisen ulottuvuuden, Ingo sanoo.

– Turvallisuus on yksi tämän vuoden SuomiAreenan pääteemoista, mutta suurin osa turvallisuuskeskusteluista ovat hyvin perinteisiä. Maanpuolustusta on kehitettävä, mutta se ei auta kuivuuteen, nouseviin merenpintoihin ja ilmastopakolaisuuteen, Ingo sanoo.

 

Ingon mielestä Suomella on erinomaiset mahdollisuudet kehittää ratkaisuja ilmastonmuutokseen, koko maailman hyväksi.

 

– Suomalaiset eivät aina osaa nähdä omaa potentiaaliaan. Suomen korkea omavaraisuusaste ja turvallinen ruoantuotanto toimii esimerkkinä koko maailmalle, Ingo sanoo.

 

Ingo peräänkuuluttaa parempaa keskustelua ja kunnianhimoisempia tavoitteita ympäristöpolitiikalle. Ingo haluaa erityisesti panostuksia bioenergiaan ja paikalliseen, ympäristöystävälliseen energiantuotantoon.

– Ilmastonmuutos on aikamme suurin turvallisuusuhka. Kunnianhimoinen siirtymä bioenergiaan vähentää riippuvuutta fossiilisiin polttoaineisiin, luo työpaikkoja ja tukee YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista, Ingo sanoo.   

 

Jaa
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone