Kansainvälinen yhteistyö

Kansainvälinen yhteistyö on keskeinen osa RKP-nuorten toimintaa. Elämme verkostoituneessa, globaalissa maailmassa ja siksi meillä kaikilla on myös vastuu kehittää maailmaamme. Ihmisoikeudet ja rauhantyö ovat kansainvälisen työmme keskiössä.

Vaikutamme pohjoismaissa, euroopassa ja maailmalla

RKP-nuorten kansainvälinen työryhmä (IU) johtaa liiton kansainvälistä toimintaa. IU kehittää järjestön kansainvälistä politiikka, tekee aloitteita ja osallistuu aktiivisesti eurooppalaiseen ja globaaliin politiikkaan.

RKP-nuoret on jäsenenä useassa kansainvälisissä kattojärjestössä, joiden päättävien elimien toimintaan RKP-nuoret osallistuu aktiivisesti. Pohjoismaista yhteistyötä tehdään pääsääntöisesti Nordiska Centerungdomens Förbund:in (NCF) kautta. Pohjoismaisella tasolla RKP-nuoret on myös Nordens Liberala och Radikala Ungdomsförbundin (NLRU) tarkkailijajäsenen. RKP-nuoret on myös edustettuna Nuorten Pohjoismaiden Neuvostossa (UNR).

Euroopassa RKP-nuoret on jäsen European Liberal Youth:issä (LYMEC), ja globaalilla tasolla International Federation of Liberal Youth:issä (IFLRY).

Nordiska Centerungdomens förbund

RKP-nuoret tekee pohjoismaista yhteistyötä ensisijaisesti Nordiska Centerungdomens Förbundin (NCF) kautta. NCF on pohjoismaisten keskustaliberaalien nuorisojärjestöjen kattojärjestö.

www.mittinorden.com

Nuorten Pohjoismaiden Neuvosto

RKP-nuoret ovat myös edustettuna myös Nuorten Pohjoismaiden Neuvostossa (UNR), joka on poliittisten nuorisojärjestöjen pohjoismainen yhteistyöfoorumi. UNR tarjoaa nuorille kanavan vaikuttaa pohjoismaisella tasolla ja on suora linkki Pohjoismaiden Neuvostoon.

https://unginorden.org/

European Liberal Youth

RKP-nuorten euroopantasoinen kattojärjestö on European Liberal Youth (LYMEC). LYMEC on Euroopan parlamentin Alliance of Liberals and Democrats for Europe-ryhmän (ALDE) nuorisojärjestö. LYMECilla on jäsenjärjestöjensä kautta 200 000 jäsentä 60 organisaatiosta 40 eri maasta.

www.lymec.eu

International Federation of Liberal Youth

Globaalilla tasolla RKP-nuoret on International Federation of Liberal Youthin (IFLRY) jäsen. IFLRY:n kuuluu yli 70 liberaalia nuoriso- ja opiskelijajärjestöä ympäri maailman.

www.iflry.com

Sosiaalisessa mediassa