Ehdokkaamme

Filip Björklöf

Filip Björklöf on pian valmistuva ekonomi Hankenilta. Hän on muun muassa työskennellyt USA:n senaatissa, ja toimii kuntapolitiikassa Raaseporissa, jossa hän on valtuustoryhmän puheenjohtaja. Euroopan parlamentissa hän haluaa työskennellä kauppa-, maahanmuutto-, ympäristö- ja turvallisuuspolitiikan parissa.

Björn Bonsdorff

Björn Bonsdorff on syntynyt Ahvenanmaalla, varttunut Turussa ja asuu tällä hetkellä Helsingissä. Hän on työskennellyt EU-politiikan parissa sekä Lontoossa Liberaalidemokraateilla, Brysselissä European Liberal Forum:in parissa, että ulkoministeriöllä Helsingissä. Björn haluaa nähdä EU:n joka tekee työtä ilmastomuutoksen pysäyttämiseksi ja joka puolustaa laillisuusperiaatetta.

Frida Sigfrids

Porvoolainen Frida Sigfrids on RKP-nuorten puheenjohtaja. Hän haluaa EU:n tekevän kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa ja vahvistaa EU:n asemaa globaalina toimijana. Hän haluaa kehittää EU:sta vahvaa edelläkävijää ilmastotyössä.

Ida-Maria Skytte

Ida-Maria Skytte on intohimoinen ihmisoikeuksien puolustaja. Hän on Mustasaaren nuorin kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen. Hän opiskelee kehityspsykologiaa. Euroopan parlamentissa hän haluaa työskennellä pakolaisten oikeuksien ja kunnianhimoisemman ympäristöpolitiikan puolesta.

Stina Wahlsten

Helsinkiläinen Stina Wahlsten on kauppatieteiden maisteri ja työskentelee liiketoiminnan kehittämisen parissa. Hän haluaa työskennellä ympäristötietoisen, tasa-arvoisen ja yrittäjäystävällisen Euroopan Unionin puolesta joka ottaa nuoret paremmin huomioon.

Henrik Wickström

Henrik Wickström on valtiotieteiden opiskelija ja Inkoolainen kuntapoliitikko, jossa hän toimii Suomen nuorimpana kunnanhallituksen puheenjohtajana. Hänellä on kokemusta sekä kansallisista että kansainvälisistä johtotehtävistä. Euroopan parlamentissa hän haluaa edistää toimivaa kauppapolitiikkaa, kestävää kehitystä ja ihmisoikeuksia.

Eurovaaliohjelmamme

Voit lukea RKP-nuorten EU-vaaliohjelman täältä

EU-vaaleista:

Euroopan parlamentti on Euroopan Unionin lakeja kansanedustuslaitos. EU-kansalaiset valitsevat edustajia euroopan parlamenttiin joka viides vuosi suorilla vaaleilla. Vuoden 2019 vaalit pidetään 26. päivä toukokuuta. Jokainen vaalipäivänä 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen saa äänestää vaaleissa. Suomessa asuvat toisen EU-maan kansalaiset saavat myös äänestää Euroopan parlamentin vaaleissa, mutta heidän on ilmoittauduttava Suomen äänestysrekisteriin.

Euroopan parlamentin vaaleissa koko Suomi on yhtä vaalipiiriä, eli jokainen äänestäjä voi äänestää haluamaansa suomalaista ehdokasta kotikunnasta riippumatta.