För medlemmar

Välkommen till medlemmarnas egna sidor. Här hittar du de formulär och blanketter som du behöver. Här finns också informationspaket om Svensk Ungdom som kan användas fritt, samt en föreningsguide.

Hur fungerar föreningar?

Vill du aktivera dig i någon av Svensk Ungdoms lokalavdelningar men har ingen aning om hur en förening fungerar? Då har du kommit till rätt plats. Här hittar du en kort guide till hur föreningslivet går till i SU.

Svensk Ungdoms lokalavdelningar fungerar som självständiga föreningar. De har en självständig ekonomi och egen verksamhet, vilket betyder att de själva kan ansöka om pengar från exempelvis SU, den egna kommunens SFP-avdelning eller olika fonder och stiftelser. De här pengarna ska sedan användas till lokalavdelningens verksamhet, som går ut på att ordna lokala evenemang, delta i lokalpolitiken och hålla kontakt med kommunens politiker.

Alla som är medlemmar i Svensk Ungdom hör till en lokalavdelning. Lokalavdelningarna är grunden för förbundet och de fungerar bra som en inkörsport till såväl SU som regional eller nationell politik.

Lokalavdelningen drivs av en styrelse som träffas cirka en gång i månaden. Styrelsemötena leds av ordförande och bland de övriga posterna kan nämnas lokalavdelningens vice-ordförande, sekreterare och kassör. Lokalavdelningens medlemmar får delta på styrelsemötena men har inte rösträtt.
Vill du läsa mer om hur arbetet i en lokalavdelning går till? Ladda ner föreningsguiden här intill! Där hittar du alla svar. Om inte går det också bra att kontakta politiska sekreteraren i din krets. Kontaktuppgifterna hittar du här.

pdf_ikon

Föreningsguide

Ladda ner pdf här

Frågor?

Är något oklart? Tveka inte att kontakta oss! Här hittar du våra kontaktuppgifter. Du kan också mejla info@su.fi.