Prenumerera på uttalanden

Hör av dig till info(at)su.fi om du vill få SU:s uttalanden skickad till dig per e-post.,

Skytte fortsätter som ordförande för SU i Österbotten

Pressmeddelande 19.10.2017

Svensk Ungdom i Österbotten omvalde igår på sitt höstmöte Ida-Maria Skytte (Korsholm) till ordförande för kretsen. Skytte har fungerat som ordförande sedan september 2016 och ledde SU genom kommunalvalet med ett mycket lyckat resultat.

– Jag är glad över att ha fått fortsatt förtroende och ser fram emot kommande verksamhetsår. SU är ett växande ungdomsförbund och i Österbotten har vi stor potential att få fler unga samhällsengagerade, det ska vi jobba för, säger Skytte.

Till kretsstyrelsen valdes Olli Aalto (Vasa), Mathias West (Vasa), Chatarina Doktar (Kaskö), Linnea Norrdahl (Korsnäs) och Alma Arnautovic (Närpes). Sofia Jusslin (Vasa), Joakim Lasén (Pedersöre), Erik Östman (Nykarleby) och Adelina Appel (Kristinestad) valdes till ersättare.

Det var en bekymrad kretsstyrelse som på sitt första möte diskuterades ungas droganvändning. Styrelsen anser att ungdomar behöver bli uppmärksammade av engagerade vuxna, såsom professionella ledare på ungdomsgårdar. Tillräckliga resurser bör avsättas för detta.

– Beslutsfattare i alla kommuner är skyldiga att skapa förutsättningar för unga att ha en meningsfull fritid. Med en meningsfull fritid är det svårare att falla ner i drogträsket, konstaterar Skytte.

 

För mer information:

Ida-Maria Skytte
044-0964696

Dela
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone