More

7.2.2020

Folkhälsanhuset

Rådhusgatan 25, 65100 Vasa

Organized By

Svensk Ungdom

2020: Dags att maxa din potential! ?

Det nya decenniet är här! Men vem vill du vara under 2020-talet? Hur vill du att ditt liv ska se ut? På Svensk Ungdoms vårevenemang har du chansen att hitta inspiration och balans i livet. Att skapa mål och få redskap för att nå dem – maxa din potential helt enkelt!

Vårevenemanget går av stapeln i Vasa 7-9 februari. Vi utlovar proffsiga talare, workshoppar, aktiviteter, mingel och förstås lite festligheter för att maximera stämningen.

Under de kommande veckornas gång kommer vi presentera seminariets talare närmare här i evenemanget.

? ANMÄLNING:
Platserna till seminariet tenderar att fyllas snabbt, så det lönar sig att göra sin anmälan redan nu. Anmäl dig på Lyyti senast den 24.1 kl. 23:59:
https://www.lyyti.in/dagsattmaxa

? PRIS:
SU-medlem som behöver boende: 35 euro
SU-medlem som inte behöver boende: 25 euro

Inte medlem ännu? Gå in på www.su.fi/bli-medlem

? TRANSPORT:
SU betalar reseersättning till evenemanget enligt det billigaste kollektiva färdalternativet mot biljett eller kvitto. Ansökan görs i vårt elektroniska system efter evenemanget.

OBS! Välj vilket tåg (eller buss) du vill och boka dina egna biljetter själv, men köp dina tågbiljetter i god tid för att få dem till ett förmånligt pris, dessutom brukar tågen snabbt bli fullsatta! SU ersätter dina resekostnader i efterskott. Se till att du är i Vasa senast klockan 19:15 fredagen den 7.2 för att checka in på hotellet om du har anmält att du behöver boende. Hotellet ligger alldeles intill tågstationen och du kan gå där via innan fredagens program. Programmet inleds klockan 19.30 i Eksalen i Folkhälsans utrymmen. Här under hittar du några förslag på transport:

Fredag 7.2.2020
Helsingfors – Vasa:
Tåg från Helsingfors till Vasa kl. 15:24-19:10.

Åbo – Vasa:
Tåg från Åbo till Vasa kl. 15:05- 19:10, inkluderar ett byte i Tammerfors.

Söndag 9.2.2020
Vasa – Helsingfors:
Tåg från Vasa till Helsingfors kl. 14:33- 18:35.

Vasa – Åbo:
Tåg från Vasa till Åbo kl. 14:33- 19:55, inkluderar ett byte i Tammerfors.

Mera information om transport och tidtabeller finns på https://www.vr.fi/cs/vr/sv/etusivu_sv.

? BOENDE:
Vi kommer bo på Omena hotel (Hovrättsesplanaden 23) som ligger riktigt nära tågstationen. Vi tar i beaktande era önskemål gällande rumskompisar och delar in er på möjliga bästa sätt. Inkvarteringen sker från kl.16 framåt med hjälp av en kod som skickas till en person per rum per sms eller e-post: Den som har koden får gärna meddela de andra rumskompisarna om koden så inkvarteringen sker på ett smidigt sätt.
Vid utcheckning krävs inget annat än att du lämnar rummet (vanligtvis före kl.12.00). Mer exakt information skickas ut i samma mejl som koden för incheckning.

? PROGRAM:

Fredag 7.2

Vi ber samtliga deltagare med boende att checka in genast när ni anlänt till Vasa. Vi samlas kl. 19.30 på Folkhälsan (Rådhusgatan 25) för mingel och diskussion tillsammans med riksdagsledamot Joakim Strand. Meddela gärna någon av arrangörerna ifall du anländer senare än kl. 19.30, så att vi vet att vi ska ta emot dig. Under middagen bjuds det på lätt tilltugg, men vi rekommenderar att man ätit middag på egen bekostnad före programmet. Minglet avslutas kring kl. 21:00.

Lördag 8.2

9:00 Frukost på Svenska klubben (Strandgatan 4, ingång på baksidan. Seminarierna hålls på samma ställe)
9:30 Förbundsordförande Frida Sigfrids öppnar evenemanget
9:45 Hur når jag balans i livet? Talare: Mentala tränaren och PT:n Niclas Wiitala
10:45 Paus
11:00 Hur lägger man upp egna mål och hur når man dem? Hur våga starta eget? En föreläsare som tagit steget ut i det okända.
12:00 Lunch på Svenska klubben
13:00 Dags för workshops. Vad är framgång och vem blir framgångsrik? Hur kan jag maxa min potential?
15:00 Avslutande taltur
15:30-17:00 Alternativ 1: Stilla ditt sinne med ett Yogapass
eller alternativ 2: Vem är Svensk Ungdoms bowling-mästare?
19:00 Middag på Svenska klubben

Mellan ca kl. 15:30 och 17:00 har vi möjlighet att delta i olika aktiviteter! Det är frivilligt och deltagarna meddelar på förhand i samband med anmälan vilken aktivitet man vill delta i. Observera att bowlingen rymmer 20 personer, så endast de 20 första som anmäler intresse ryms med.

Efter klockan 17:00 är det fritid! Då finns det tid för att eventuellt byta om till något “snäppet snyggare”, vilket också är klädkoden för kvällens tillställning. (Dressy casual = allt från kavaj och chinos till enklare kjolar och klänningar, blusar och jeans). Vi vill ändå poängtera att var och en givetvis får dyka upp precis som hen vill!

Vi inleder middagen kl. 19:00 på Svenska Klubben med mingel och sätter oss till bords klockan 19:30. Under middagen kommer det att serveras tre rätter. Observera att middagen är på en restaurang och således är egna drycker inte tillåtna! Svenska klubben kommer att ställa i ordning en bar till vårt förfogande, varifrån drycker kan köpas.

Kl. 22:30 avslutar vi programmet och därefter kan den som vill fortsätta ut i Vasa-natten!

Söndag 9.2

11:00 Brunch på Svenska klubben
12.00 Snart är det aktuellt för många att söka sommarjobb. Vad är viktigt att tänka på i en arbetsintervju och hur en bra CV ut? Det finns också möjlighet att ta en ny bild till sin CV.
13:30 Förbundsordförande Frida Sigfrids håller avslutande taltur och evenemanget avslutas.

? FRÅGOR?
Kontakta organisationssekreterare Annica Tallqvist (annica@su.fi) eller förbundssekreterare Malin Lindholm (malin@su.fi)!

Hjärtligt välkommen!