☕️ Bekanta dig med nya bubblor på vårt frukostwebinarium! ☕️

Länken till Zoom-evenemanget:
https://zoom.us/j/127727768

Vi zoomers på Svensk Ungdom tycker det är viktigt att utmana våra egna bubblor så ofta som möjligt genom att träffas, prata och (försöka) förstå varandra. Därför lanserar vi en nu konceptet Bekanta dig med nya bubblor med målet att utmana ingrodda tankesätt, möta fördomar och lära oss av varandra genom diskussion och dialog – allt under morgonens frukoststund!

Vi inleder med en frukost om generationspolitik. Enligt tankesmedjan Agendas rapport om att åldras på 2020-talet kommer det år 2060 finnas nästan lika många finländare över 90 år som det finns barn under skolåldern. Som landet ligger nu verkar vi inte bli fler, däremot kommer vi att tillbringa en längre tid med varandra.

Vi behöver alltså bli bättre på att förstå varandra. Varför tror vi att personer från en annan generation inte fattar någonting alls? Hur påverkas olika generationer av sin syn på omvärlden och vad händer när de synerna krockar med varandra? Hur definierar vår ålder oss och hur rättvis är dagens politik för unga och för äldre? Varför vill vi ibland bara säga “ok boomer” eller “dagens ungdom” istället för att försöka förstå varandra?

I panelen deltar riksdagsledamot Eva Biaudet och Frida Sigfrids, förbundsordförande för Svensk Ungdom. Diskussionen modereras av Ted Urho, verksamhetsledare för tankesmedjan Agenda.

Webinariet sker via Zoom den 8.4 kl. 9:00-9:45. Länken till Zoom-kanalen kommer att dyka upp här i evenemanget senare.

Alla deltagare har möjlighet att ställa frågor till panelisterna under webinariets gång. Vi bjuder på intressanta diskussioner och håller dig sällskap under din frukost!

Evenemanget sker i samarbete med tankesmedjan Agenda, som nyligen publicerade rapporten Att åldras på 2020-talet: Social delaktighet som grund för ett gott åldrande. Du kan läsa rapporten här:
https://www.agenda.fi/Rapport/att-aldras-pa-2020-talet-social-delaktighet-som-grund-for-ett-gott-aldrande/