More

25.5.2022 17:30 - 20:00


Kom med på paneldebatt om kvinnor och entreprenörskap på SFP:s kansli i Helsingfors (Georgsgatan 27, våning 6)


I Finland är lite mer än hälften av befolkningen kvinnor (Statistikcentralen), men bara 32.7% av företagare är kvinnor. Även om detta är 0.2 procentenheter högre än EU-genomsnittet, är det alldeles för lite (EkonomiFakta). 2016 var endast 38.6% av sökande till Hanken kvinnor (Hanken). På Aalto universitetet är endast 14% av de som studerar finansiering kvinnor – 10 år sedan var det 24% (Yle). Kvinnor som skapar företag har svårt att skaffa finansiering. I USA får kvinnliga entreprenörer mindre än 2% av företagsinvesteringar (Bloomberg).


Svensk Ungdom:s ekonomi- och arbetsmarknadspolitiska utskott och jämställdhetsutskott anordnar denna paneldebatt för att lyssna på åsikter och åtgärder som kan tas för att få fler kvinnor att bli entreprenörer.

Vi ställer frågorna: Hur får vi fler kvinnor i Finland att bli entreprenörer? Hur kan vi väcka intresset för att studera ekonomi och finansiering bland kvinnor? Hur gör man finansiering mer tillgänglig till kvinnor?
Till att hjälpa oss svara på dessa frågor har vi fyra paneldeltagare.

  • Anita Westerholm (Förbundsordförande, Svenska Kvinnoförbund)
  • Milja Inkeri Mäkelä (CMO & Medgrundare, Crowd for Impact)
  • Camilla Mäkinen (Doktorand, Hanken)
  • Nina Ingves (Regionchef, Ung Företagsamhet rf)

Dörrarna öppnar kl. 17.30 och debatten börjar klockan 18:00. Det kommer vara tid till frågor från publiken. Innan vi avslutar klockan 20.00 kommer det även finnas möjlighet att mingla. Att delta är gratis, ANMÄL DIG HÄR
Program.
17.30: Välkomstdiskussion
18.00: Panel-debatt

18.45: Frågor av publiken
19.15-20.00: Mingelhäng