Prenumerera på uttalanden

Hör av dig till info(at)su.fi om du vill få SU:s uttalanden skickad till dig per e-post.

Benjamin Ellenberg är Svensk Ungdoms nya förbundssekreterare

Politices kandidat Benjamin Ellenberg är ny förbundssekreterare för Svensk Ungdom, Svenska folkpartiets ungdomsorganisation.

Ellenberg, 24 år, är hemma från Helsingfors. Han har studerat statsvetenskap vid Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet.

Ellenberg har en lång bakgrund i organisationen och har varit aktiv sedan år 2007. Han har tidigare bland annat fungerat som vice ordförande under åren 2014-2016 samt varit förbundsstyrelsemedlem och vice ordförande för Helsingfors krets.

För tillfället är Ellenberg kommunikationsplanerare vid Cocomms, och har tidigare arbetat bland annat som generalsekreterare för Finlands Svenska Skolungdomsförbund.

– Jag ser fram emot att ge järnet för världens bästa ungdomsförbund. I dessa tider av nationalism och hot mot det tvåspråkiga Finland behövs Svensk Ungdom mer än någonsin, säger Ellenberg.

Benjamin Ellenberg efterträder Anna Abrahamsson, som efter två år på posten går vidare till nya utmaningar för att arbeta som politisk sakkunnig på ALDE-partiet (Alliansen liberaler och demokrater för Europa) i Bryssel.

För mer information:

Benjamin Ellenberg, ny förbundssekreterare, +358 442943585, benjamin.ellenberg@su.fi

Anna Abrahamsson, avgående förbundssekreterare, +358 408311326, anna.abrahamsson@su.fi

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone