Prenumerera på uttalanden

Hör av dig till info(at)su.fi om du vill få SU:s uttalanden skickad till dig per e-post.

Ett oerhört stort tack. Det ska bli en ära att få leda förbundet.

Christoffer Ingo,
Förbundsordförande

Christoffer Ingo är Svensk Ungdoms nya ordförande

7.5.2017

Pressmeddelande

Publiceringsfritt genast

Christoffer Ingo är Svensk Ungdoms nya ordförande

Svensk Ungdom har valt Christoffer Ingo till ny ordförande under sin kongress som pågått under helgen i Lovisa. Ingo är väldigt tacksam och glad över förtroendet.

– Ett oerhört stort tack. Det ska bli en ära att få leda förbundet. Ida Schauman har varit en klippa för förbundet och för hela verksamheten och jag hoppas att jag kan fortsätta arbetet där Ida slutade. Tillsammans med medlemmar, aktivister och med tjänstemän ska vi fortsätta lyfta förbundet, säger Ingo.

Korsholmbon Ingo är 22 år gammal och har bland annat suttit i SU:s förbundsstyrelse under det gångna året. Han konstaterar att Svensk Ungdom har haft ett framgångsrikt år med bland annat ett strålande kommunalvalsresultat och ett medlemsantal som ökat med 25 procent. Enligt Ingo kommer fokus nu att ligga på landskapsvalet som förrättas i januari 2018. Han hoppas på ett lika bra resultat som i kommunalvalet.

– SFP hade proportionellt sett mest unga kandidater av alla partier och näst mest invalda unga. Vi ska fortsätta i samma spår också i nästa val. Landskapen har en stor inverkan på de ungas vardag och det är otroligt viktigt att unga är med och fattar beslut, säger Ingo.

 

Ingo ställde upp mot Björn Bonsdorff från Helsingfors och blev vald med rösterna 49-34. Tidigare ordförande Ida Schauman ställde inte upp för omval. Ordförandeskapet är ett heltidsuppdrag och mandatperioden är ett år.

 

För mera information:

 

Christoffer Ingo

040 5455 472

christoffer.ingo@su.fi

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone