Prenumerera på uttalanden

Hör av dig till info(at)su.fi om du vill få SU:s uttalanden skickad till dig per e-post.

FSS och SU fusioneras: bildar Finlands Svensk Ungdom

 

Pressmeddelande 1.4.2019:

Finland Svenska Skolungdomsförbund FSS och Svensk Ungdom har på sina styrelsemöten i helgen beslutat att gå samman i en ny förening.

– Synergieffekterna i att bli ett obundet partipolitiskt skolungdomsförbund är stora, säger FSS ordförande Bicca Olin.

Den nya föreningen kommer att fokusera på att engagera samtliga finlandssvenska ungdomar till partipolitik i skolorna, och obunden partipolitisk politik i partiet.

– Att både få studiekort och möjligheten att delta på SFP:s partidag är en kombo som ingen svenskspråkig ungdom vill missa, säger SU:s ordförande Christoffer Ingo.

I andan av nytänk går den nya föreningen in för en modell med två ordföranden med klart definierade ansvarsområden. Olin kommer att ansvara för indoktrinering i skolorna, medan Ingo fungerar som kader till Partiet.

Den nya föreningen uppmuntrar även andra finlandssvenska organisationer till öppenhet i att hitta synergier i sin verksamhet.

– Till exempel kunde Marthaförbundet och Finlands Svenska Scouter bilda Friluftsmarthorna, med möjligheten för helt nya verksamhetsformer, som att baka semlor i skogen. Möjligheterna är oändliga, säger Bicca Olin.