Prenumerera på uttalanden

Hör av dig till info(at)su.fi om du vill få SU:s uttalanden skickad till dig per e-post.

Jag är oerhört glad att den jämställda äktenskapslagen äntligen trädde i kraft. Hela den familjerättsliga lagbiten borde ännu totalrevideras för att bättre beakta regnbågsfamiljer.

Jose Forslund,
Vice ordförandekandidat

Jose Forslund ställer upp som vice ordförande för Svensk Ungdom

Jose Forslund ställer upp som viceordförande för Svensk Ungdom, Svenska folkpartiets ungdomsorganisation. Forslund, 29, som bor i Helsingfors, är suppleant i Helsingfors- och övriga Finlands kretsstyrelse och har fungerat som kretsens ordförande år 2012-2014. Forslund har suttit i SU:s förbundsstyrelse år 2015-2016, är medlem i SU:s internationella utskott och är även SU:s representant i Svenska folkpartiets partifullmäktige. Forslund har studerat företagsekonomi och jobbar som Legal & Customer Relations Officer på ett finländskt It-företag.

– Under det senaste året har jag koncentrerat mig på att vara aktivt med i lokalverksamheten i Helsingfors men brinner nu för att igen få vara med och köra SU:s politik på en nationell nivå, säger Forslund.

– Mänskliga rättigheter och internationell politik är viktiga frågor för mig. Jag är oerhört glad att den jämställda äktenskapslagen äntligen trädde i kraft. Hela den familjerättsliga lagbiten borde ännu totalrevideras för att bättre beakta regnbågsfamiljer, fortsätter Forslund. Detta och liknande jämställdhetsfrågor ligger mig väldigt nära.

Forslund är erfaren inom internationell politik och har länge jobbat med nordiska frågor. Forslund vill ha ett konkurrenskraftigt Finland som kan samarbeta med de övriga nordiska och europeiska länderna.

– Under mina tre år som generalsekreterare för Nordiska Centerungdomens Förbund (NCF) har jag blivit mycket insatt i nordiska frågor. En av våra stora framgångar är att vi lyfte upp diskussionen om ett nordiskt medborgarskap. Som SU:s vice ordförande skulle jag fortsätta att arbeta för internationella ärenden i de olika organisationer som SU är medlem i.

Ordförandekandidat Christoffer Ingo ger Forslund sitt fulla stöd.

– Jose är en av SU:s erfarna medlemmar som redan gett förbundet massor. Jag är säker på att Jose i förbundspresidiet med sina erfarenheter, kontakter och sin kunskap har mycket kvar att ge hela förbundet, säger Ingo.

Ordförande för SU:s jämställdhetsutskott Linnea Nieminen ger också Forslund sitt stöd.

– Jag har känt Jose sedan dagen jag blev aktiv i SU och har fått följa med hans utveckling i flera år. Under min tid i Helsingfors kretsstyrelse, med Jose som ordförande, blev det klart att han är energisk, aktiv och jobbar hårt. Jose kommer överens med vem som helst och har ett brett kontaktnät, både nationellt och internationellt. Han är en god lyssnare som kan förstå andras synpunkter, samtidigt som han med sitt breda kunnande kan argumentera för sin sak och är inte rädd att stå för sin åsikt. Som jämställdhetsutskottets ordförande skulle jag vara glad att se någon som brinner för jämlikhets- och jämställdhetsfrågor i ledningen av SU. Joses värderingar reflekterar den liberala politik som SU står för och som behövs i dessa tider, säger Nieminen.

Svensk Ungdom väljer ny förbundsstyrelse under sin kongress i Lovisa i början av maj.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone